Eşimle yaptığımız Karadeniz gezisinde tatmıştım ilk. Ağır tereyağı kokusu yüzünden pek hoşlanmamıştım. Aynı sebepten Karadeniz pidesini de yiyememiştim. Insanın yemek zevklerinin zamanla değişmesi ne tuhaf. Şimdi mutfağımda neredeyse bütün yemeklerim tereyağıyla pişiyor ve severek yiyorum. Aynı şekilde yıllarca balık yememiş, şimdiyse düzenli aralıklarla yemesem hayata küsen biriyim. Enteresan gerçekten.
Bu aralar devamlı gittiğimiz, Karadeniz yemekleri yapan bi yer var. Biz ilk zamanlar köftesine bayıldığımız için gidiyorduk. Sonra karalahana çorbası, karalahana sarması, hamsi tava, Mısır ekmeği denedik. Karadeniz mutfağını sevdiğime karar verdim böylece. Hiç kahvaltıya gitmediğimiz için Mıhlama yememiştim. Ama illa kahvaltıda yenecek diye bi kural mı var ki? Bir bahar akşamı uzun bir zamandan sonra Mıhlama yedim.
Beğendim mi? Bayıldım, bayıldım. Yok böyle bir lezzet.
Bu vesileyle peynirin sıcak formunu ilk deneyen insana şükranlarımı sunuyorum. He bi de Hellim peyniri var ki, of off.
Kıbrıslılara da selam olsun.
Behlül kaçar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder